Stand-upcomedy kan prima in Zetten


ZETTEN – ‘Vergeet de sportschool en kom je buikspieren trainen bij Zetten Lacht.’ Met die slogan begon eetcafé Antonn donderdag aan het eerste echte seizoen stand-upcomedy.

Volgens bedrijfsleider Co van Goor is vier keer proefgedraaid en was de zaal telkens uitverkocht. Er kunnen ongeveer 50 mensen in. Die krijgen in totaal acht comedians voorgeschoteld die elk 8 minuten de tijd krijgen om hun grappen op het publiek af te vuren.

‘Formule werkt’
Van Goor zat eerder in Veenendaal in de horeca en leerde daar stand-upcomedian Said El Hassnaoui kennen. Die organiseert dit soort avonden in het hele land. Volgens hem werkt de formule overal, dus ook in een klein dorp. „Daar is het vaak nog leuker omdat publiek er dankbaarder is. Waarschijnlijk omdat er minder vertier is. Mensen blijven er na afloop vaak langer hangen.”

Toegangsprijs
In Zetten hoeven bezoekers niet diep in de buidel te tasten. Ze betalen er 20 euro en daar zit dan eten bij in. Er komen nog afleveringen van Zetten Lacht op 23 februari, 30 maart, 20 april en 18 mei.

Lees meer over de eerste editie van Zetten Lacht in De Gelderlander van vrijdag 27 januari, editie Betuwe, of in de digitale krant.

Bron: de Gelderlander