Salsa/Zumba


Salsa doet de adrenaline in je bloed stijgen. Salsa en Zumba zijn hot. Salsa is van Cubaanse afkom, maar kent inmiddels vele stromingen, zoals de Latijnse stijl, de New-York stijl en de Antilliaanse stijl; de uitlaatklep van het Creoolse sentiment.
Salsa legt de nadruk op bewegen. Eerst wordt het lichaam bewogen en wordt gevolgd door de benen. Het is een vereiste dat de houding en de bewegingen soepel, ontspannen en ongedwongen gebeuren. Je kan reeds met eenvoudige bewegingen behoorlijk wat plezier maken op de dansvloer. Maar je kan in deze dans ook zeer ver gaan met zeer complexe bewegingen en choreografieën. Onze Salsa/Zumba workshops worden op verschillende niveaus aangeboden.
Tijdens onze Salsa/Zumba workshop gebruiken wij, naast pasjes en figuren, ook oefeningen en “spelletjes” om op een leuke en uitdagende manier de lesstof over te brengen. Hierdoor zijn wij in staat ook de wat ‘stijvere’ deelnemers te motiveren, en zijn we bij velen bekend om onze ontspannen, professionele maar vooral gezellige en motiverende manier van lesgeven.