Acht maal acht minuten stand-up comedy in Oosterhout


OOSTERHOUT – Het theaterseizoen loopt op z’n eind. In theater De Schelleboom in Oosterhout vond zondag de laatste maandelijkse stand-up middag plaats. Ook deze – voor dit seizoen – laatste editie van Oosterhout Lacht, trok een volle zaal.

In totaal acht artiesten kregen ieder acht minuten de microfoon. MC (master of ceremony) WestSaid – alias van Said el Hassnaoui – opende de middag en introduceerde de acht artiesten op het podium. Achter de schermen was hij degene die voor het tweede seizoen de comedians regelde.

“Ik maak wel een schifting,” aldus El Hassnaoui. “Want als je daarin niet kritisch bent, komen mensen één keer naar een avond en daarna nooit meer.”

Nellie Heemskerk, oprichtster en samen met haar dochter Leonie en schoonzoon Joost eigenaar van de Schelleboom kijkt met plezier terug op een geslaagde serie stand-up middagen. Dat er volgend seizoen een vervolg komt, staat voor haar vast.

“We hebben statutair vastgelegd dat we een podium bieden voor beginnend talent. Deze middagen past daarbij prima in de programmering. En bovendien is dit gewoon heel erg leuk. Áls er al eens een artiest bij zit die je minder aanspreekt, of die een beetje tegenvalt, dan duurt het maar acht minuten voordat de volgende begint.”

Bron: https://www.bndestem.nl/oosterhout/acht-maal-acht-minuten-stand-up-comedy-in-oosterhout~a819b6f7/