5 originele date-ideeën voor Valentijnsdag in Utrecht


Valentijnsdag: de een houdt ervan, de ander haat het. Vaak wordt een date op Valentijnsdag al snel cliché. Gelukkig zijn er in Utrecht een hoop leuke, originele dingen te doen op 14 februari.

1. Romantiek op de Domtoren

Als je een echte romanticus bent, moet je op 14 februari bij de Domtoren zijn! Hier wordt namelijk een romantische rondleiding georganiseerd. Samen met je liefje, je scharrel of je blinddate genieten van Utrecht by night. Je kijkt uit over een prachtige, verlichte stad. Hoe romantisch is dat?!

2. Glowgolfen

Midgetgolfen, maar dan anders. In Houten kun je voor €7,95 per persoon een avondje glowgolfen. Je moet er iets verder voor reizen dan wanneer je de Domtoren gaat beklimmen, maar het is het waard! Vaak durf je in het donker toch nét wat meer je zelf te zijn. Bovendien zullen je slechte (of goede) golfkunsten vast voor genoeg gespreksstof zorgen.

3. Schaatsen

Je kunt ook lekker samen gaan stuntelen op het ijs. Bij Schaatsbaan Vechtsebanen in Utrecht kun je op 14 februari terecht. Kun je niet schaatsen? Dat maakt helemaal niets uit! Klamp je lekker vast aan je schatje en zelfs je klunzigheid wordt romantisch. Als je zelf geen schaatsen hebt, dan kun je deze natuurlijk huren bij de schaatsbaan.

4. Comedy Night

Samen lachen schijnt een band te creëren. Een avondje naar een comedyvoorstelling als date is dus zeker geen slecht idee! Op Valentijnsdag kun je in Café Hofman genieten van stand-up comedy van comedians uit binnen- en buitenland. Een kaartje kost je slechts €5 per persoon.

5. Speeddaten

Heb jij een hekel aan Valentijnsdag? Ben je single en vind je al dat kleffe gedoe op de 14e maar niets? Dan kun je Valentijnsdag gewoon skippen. Wie weet vind jij wel de ware liefde op 15 februari! Op deze dag kun je namelijk speeddaten in Utrecht. De organisatie Aboutlove organiseert een avond speeddaten voor singles tussen de 20 en 35 jaar. Je krijgt hierbij slechts 4 minuten de tijd om elkaar te leren kennen. In het totaal date je die avond met 20 mensen. Wie weet zit je toekomstige partner er wel tussen!

Bron: utrechtstudentenstad.nl